Vybíráme džíny podle postavy. Jaké budou slušet vám?

Vybíráme džíny podle postavy. Jaké budou slušet vám?
Vybíráme džíny podle postavy. Jaké budou slušet vám?

Džíny se vybírají opravdu stěží. To potvrdí nejedna žena. Právě na tento kousek oblečení jsou totiž pokládány vysoké nároky. Nesmí táhnout, nesmí škrtit, nesmí nijak deformovat postavu a zvýrazňovat nedokonalosti. Abyste se zejména tomu poslednímu vyhnulo, je nutné vědět, jaký typ postavy je ten váš.  

Právě typ postavy vám umí prozradit, jaké džíny se k vám hodí, respektive jaké džíny jsou pro vás jako stvořené. Je však důležité, abyste byli sami k sobě upřímní a nedoufali v jeden typ postavy, přesto pravda by byla někde úplně jinde.  

Přesýpací hodiny  

Jedním ze základních typů postavy jsou přesýpací hodiny. Mluvíme o figuře, pro kterou je typický velice úzký pas, ovšem výraznější poprsí a boky. Přesně takovou postavou se chlubí například známá Jennifer Lopez nebo již bohužel zesnulá herečka Marilyn Monroe.  

Pokud jste majitelkou tohoto typu postavy, slušet vám budou především kalhoty do zvonu, jež podtrhují váš pas a opticky zmenšují větší boky.  

Hruška 

Pokud máte vrchní část těla jako modelka z časopisu, ovšem zadeček a stehna krapet zlobí, pravděpodobně jste majitelkou postavy typu hrušky. Vám budou slušet především takové, které jsou rovného střihu.  

Samostatnou kategorií jsou takzvané boyfriend džíny, jež vám budou také slušet. Nohy opět krásně sjednotí díky rovnému střihu a díky nim vynikne horní část těla, kterou se chlubíte.  

Jablko 

Pravým opakem hrušky je jablko. A tak to není jen ve světě ovoce, ale také ve světě postav a figur. Pakliže vás trápí větší bříško, ale vaše nohy jsou naopak jako lusk, jste majitelkou přesně této postavy.  

Ptáte se, jaké džíny jsou pro vás ty pravé? Jsou to kalhoty se zvýšeným pasem, jež zamaskují přebytečná kila a zvýrazní vaše přednosti. Co se týče barvy, nemusíte se bát prakticky žádného odstínu denimu. Ani vyšisované verzi se nemusíte vyhýbat. 

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.