Tekutý koberec do interiéru. Je to dobré řešení?

Tekutý koberec do interiéru. Je to dobré řešení?
Tekutý koberec do interiéru. Je to dobré řešení?

Bez podlahy se doma neobejdete. Někdy je volba ale hodně těžká a je třeba zohlednit mnohem více faktorů než jen nízkou cenu. Co pro jednou vyměnit vinyl a plovoucí podlahu za téměř bezúdržbový a nezničitelný tekutý koberec?  

Bez detailů  

Dnešním interiérům vévodí praktičnost a bezúdržbovost. To jsou hlavní rysy každé domácnosti, aby měla rodina co nejméně práce a zároveň dům nebo byt působil nadčasově a uklizeně. Vestavěné skříně, komory, kam zastrčíte vše nepotřebné a nevyužívané, minimalistický nábytek, robotické vysavače, rolety místo záclon a závěsů, čisté linie a kombinace tlumených barev. A tekutý koberec. To je skutečný hit posledních let.  

Žijete-li jen s partnerem, můžete si dovolit více experimentů. S dětmi nebo domácími mazlíčky chce ale člověk především prakticky zařízený prostor, kde nebude hrozit úraz a údržba bude rychlá a nenáročná. K tomu je tekutý koberec ideální. Nemusíte se bát. Už dávno není výsadou exteriérů. Stačí použít vhodný výplňový materiál a dodržet správný postup.  

Snadnější než snadné  

Ještě pár let zpátky jsme se rozhodovali mezi plovoucí podlahou, kobercem a korkem. Dnes je na vrcholu právě kamenný koberec. Vrstva drobných kamínků zalitá speciální směsí, která zacelí všechny nerovnosti, vykouzlí dokonale hladkou, rovnou a originální podlahu. Díky povrchu bez výrazné struktury stačí zamést, vytřít nebo vyluxovat. Nic víc.  

Oproti plovoucí podlaze nezůstávají v tomto případě šmouhy, oproti smyčkovému koberci je manipulace s vysavačem lehká a svižná. Dokonce skrz tekutý koberec prostoupí i teplo z podlahového vytápění. Nic není překážka.  

Vada na kráse  

Tekutý koberec je pevný a téměř nezničitelný. To ale neznamená, že se to nemůže stát. Když už vás tato nepříjemnost potká, stačí smíchat hrst kameniny s epoxidovou směsí ve správném poměru a opatrně ji zatlačit do vzniklé skuliny tak, aby nebyl přechod po opravě viditelný.  

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.