Typy podlahových krytin, které mohou zdobit váš interiér

Typy podlahových krytin, které mohou zdobit váš interiér
Typy podlahových krytin, které mohou zdobit váš interiér

Je před vámi důležité rozhodování, a sice jaká podlahová krytina je pro vás ta nejlepší? Abyste se těšili z maximálního komfortu, který doma budete pociťovat, musíte najít tu nejlepší podlahu pro vás. Rozhodující je nejen cena, ale také její životnost a vlastnosti. V potaz berte místnost, ve které se bude podlaha nacházet. Od ní (a míry zatížení podlahy) se totiž bude výběr podlahové krytiny také do velké míry odrážet. 

Dřevěné podlahy jsou do konce života

Tedy skoro, když se o ně dobře staráte a renovujete je, případně nanášíte ochrannou vrstvu proti poškození. V každém případě jsou dřevěné podlahy jedněmi z těch, které skutečně vydrží dlouhé roky. Navíc vnesou do vašeho domova kus přírody, což se v současné době plné moderních vymožeností a technologií rozhodně hodí, nemyslíte?

Při výběru dřevěné podlahy máte na výběr z několika možností. Nabízí se masivní dřevo, které je nejdražší, ale nejdéle vydrží, také vícevrstvé podlahy skládané ze dvou nebo tří vrstev, kdy ta nášlapná je vždy kvalitnější, nebo je možné investovat do palubkové podlahy známé hlavně z hradů a zámků, které dnes navštěvujeme v rámci nedělních výletů. 

Vinylové podlahy jsou na vzestupu

Za aktuální trend můžeme označit vinylové podlahy, které jsou v současní době na vzestupu. Nemluvíme už o přírodní podlaze, jedná se o umělý materiál, který se pyšní řadou pozitivního. Své uplatnění si našly hlavně v bytových jednotkách nebo komerčních prostorách, kde dominují hlavně lepené vinyly, případně existuje i plovoucí vinyl. 

I když v případě poškození je nutné danou část vyměnit (nelze ji renovovat jako u dřeva), vinylové podlahy jsou vysoce odolné, a tak se takového scénáře nemusíte příliš obávat. 

Lamino jako nejlevnější cesta

Za nejlevnější cestu se považuje tradiční lamino. Laminátové podlahy mohou být imitace dřeva čili je to způsob, jak rádoby přírodní prvek mít ve svém interiéru. Nabídka dekorů je však široká a nakonec může být opravdu jakákoli. 

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.