Kam na výlet, když prší? 

Kam na výlet, když prší?
Kam na výlet, když prší?

Na výlety nikdy není špatné počasí. I když většina lidí při pohledu ven, když zrovna prší, nejraději zůstává v teple, někteří vědí, že je to jenom o volbě toho správného výletu. V Česku se navíc můžete vydat na mnoho krásných míst, jež jsou otevřená a turisticky velmi atraktivní i tehdy, kdy venku není zrovna nejvíce přívětivě. Kam se konkrétně vydat, když sluníčko není to, co by nás vytahovalo z postele? 

Něco pro dospělé 

Nabízí se samozřejmě muzea. Pokud vás však tradiční muzea trochu nudí, můžete se vydat spíše na místo, které je výhradně pro dospělé. Mluvíme o muzeu Sex Machines v Praze, které je plné erotických pomůcek. Kupodivu za tímto trochu kontroverzním muzeem nemusíte daleko, nachází se jen kousek od Staroměstského náměstí. Už po prvním vstupu by člověk nevěřil, jak velké toto muzeum je. Expozice jsou totiž rozprostřeny do tří pater, ve kterých se můžete seznámit s mnoha hračkami a také vychytávkami, jež slouží k jednomu jedinému účelu. A hádejte k jakému.  

Něco pro děti 

A když tady máme tip pro dospělé, budeme zde mít také tip pro děti. Věděli jste, že se v Praze nachází také Muzeum nočníků? Tentokrát ho nenajdete nikde v centru, nýbrž až v pražských Modřanech, ale stojí rozhodně za to. I tady vás překvapí, kolik exponátů se zde nachází (je jich zde rovných tři tisíce).  

Mezi vystavenými nočníky a toaletami najdete i takovou, která se podívala do vesmíru. A dokonce se zde nachází i exponát zachráněný z Titanicu či nočník, jenž byl určen pro samotného Napoelona.  

Pro milovníky tvarůžků 

Pokud při návštěvě Olomouce nemůžete vynechat obchod s tvarůžky, ve kterém si minimálně dva druhy nekoupíte, neměli byste vynechat ani loštické muzeum, jež je zaměřené pouze na jedno, a to na tvarůžky.

Seznámíte se zde s jejich výrobou, kdy se přešlo z ruční výroby na strojní a také si prohlédnete formy, ve kterých se sýr tvaroval.  

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.