10 nejoblíbenějších český jídel

10 nejoblíbenějších český jídel
10 nejoblíbenějších český jídel

Jaké nejoblíbenější jídla jsou pro nás čechy? A jaké jídla u nás jí turisté? Například poláci, němci nebo číňané?

10 nejoblíbenějších českých jídel obecně

  1. Vepřo-knedlo-zelo
  2. Svíčková na smetaně
  3. Guláš
  4. Česnečka
  5. Smažený sýr
  6. Pečená kachna
  7. Bramboráky
  8. Plněné papriky
  9. Uzená krkovička
  10. Hovězí na česneku
Náhled českých jídel z výsledků obrázků na Google.com

Jaké jídlo nejčastěji jí polák v česku?

Nejčastěji se Poláci v Česku stravují vepřovou pečení, vepřová kolení, smaženým sýrem, hranolky a knedlíky. Dále jsou oblíbené bramboráky, rybí pokrmy a guláš. K občerstvení je běžné pít čaj, kávu nebo nealkoholické nápoje.

Jaké jídlo nejčastěji jí turista číňan v česku?

Nejčastěji Číňané v Česku jí tzv. čínskou restaurační kuchyni, která je složena z mnoha různých druhů jídel a pokrmů. Typické jídlo zahrnuje mleté maso se zeleninou, polévky, nudle nebo rýži. Může to být také moučníkové jídlo, pečené knedlíky, knedlíky s omáčkou nebo grilované sezónní plody.

Jaké jídlo nejčastěji jí turista číňan v česku?

Nejčastější jídlo, které čínský turista obvykle jí v Česku, je česká klasická kuchyně. Většinou se jedná o něco jako hovězí vývar s knedlíky, svíčková na smetaně, pečené vepřové s bramborovou kaší, guláš nebo pražská pečená klobása. Obvykle jsou servírovány s různými druhy chleba nebo chlebovými placky.

Jaké jídlo nejčastěji jí turista němec v česku?

Nejčastěji se cestující Němci v Česku obvykle stravují tradičními českými jídly, jako jsou svíčková s knedlíkem, smažený sýr, guláš nebo vepřové karbanátky. Dále jsou také populární pečené maso plněné bramborami, rizoto, sendviče a další.

Další recepty

Avatar
Autor: Tomáš Výborný 113 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání