Obsah
Jak udělat krkonošské sejkory? Takové bramborové placky, které mají více variant receptů. Základ jsou stále brambory, toho se nemusíte bát.
1. Do jedné mísy nastrouhejte syrové brambory.
2. Ve druhé misce rozklepněte vejce a osolte je.
3. Přidejte k nastrouhaným bramborám vaječnou směs, sůl, kmín a podle chuti přidejte mletý špek nebo několik kapek oleje.
4. Směs dobře promíchejte.
5. Na velkém pánvi rozpálte olej.
6. Z těsta tvarujte sejkory do vaší oblíbené velikosti.
7. Sejkory pečte z obou stran dozlatova.
TIP: Jaký je recept na knedlo vepřo zelo?
Jaký je další recept na krkonošské sejkory?
– 2 kg brambor
– 2 lžíce oleje
– 1 cibule
– 2 litry masového vývaru
– Sůl a pepř podle chuti
– 3 lžíce másla
– 5 stroužků česneku
– 2 lžíce zakysané smetany
– 1 hrst petrželky
Postup:
1. Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a poté je dobře opláchněte pod studenou vodou.
2. Do velkého hrnce dejte olej, orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli.
3. Přidejte brambory a masový vývar a míchejte, až se brambory rozvaří.
4. Přidejte sůl a pepř podle vaší chuti.
5. Nalijte ostatní ingredience (máslo, česnek, zakysanou smetanu a petrželku).
6. Míchejte, až polévka zhoustne.
7. Podávejte teplou s chlebem nebo houskovými knedlíky.
Další recepty
- Jak uvařit špagety po uhlířsku – Carbonara
- Jak připravit zeleninové karbanátky
- Jak udělat rychlé, levné a jednoduché polévky
- Jak připravit zeleninu pak choi?
- Jaký je recept na ratatouille?
- Jak udělat nálev na okurky?
- 10 nejoblíbenějších slovenských jídel
- 10 nejoblíbenějších český jídel
- Jaký je recept na tvarohovou bábovku?