Jak si co nejvíce usnadnit stěhování?

Jak si co nejvíce usnadnit stěhování?
Jak si co nejvíce usnadnit stěhování?

Asi se shodneme na tom, že nejjednodušší by bylo objednat si stěhovací společnost, jako je stěhování Praha, která zajistí všechno, co je potřeba. Kromě toho, že se rozhodnete, jestli stěhovat svépomocí nebo s využitím odborné společnosti ale čeká celá řada dalších úkonů, které si můžete usnadnit. Zde je jejich krátký přehled.

Nový začátek

Berte stěhování jako nový začátek. Starý a poškozený nábytek a věci, které nepotřebujete, darujte nebo se jich zbavte jiným způsobem. Platí, že čím méně budete mít věcí ke stěhování, tím bude stěhování rychlejší a méně náročné. Vaše krabice zaberou méně prostoru, takže vám ke stěhování může stačit i menší auto.

Důležité dokumenty zvlášť

Shromážděte všechny důležité dokumenty a zabalte je tak, aby nemohlo dojít k jejich poškození. Mohou to být dokumenty o dosaženém vzdělání, různé certifikáty, ale také lékařské dokumenty nebo dokumenty související se stěhováním (například smlouvu o koupi či podnájmu nové nemovitosti), smlouvy o pojištění, rodné či oddací listy apod. Tyto dokumenty mějte po ruce pro případ, že je budete potřebovat.

Zajistěte si bezpečí

Při stěhování se může stát celá řada nepříjemných úrazů – v nejlepším případě odřeniny, v tom horším zlomeniny. Nábytek, který přenášíte, vám může vypadnout z rukou a ohrozit tak nejenom vaše zdraví, ale zdraví vašich dětí či domácích mazlíčků. Proto je vhodné děti a domácí mazlíčky ze stěhování zcela vyloučit. Najděte jim hlídání předem, aby nepřekáželi. Pro jistotu mějte lékárničku připravenou na dostupném místě a stěhujte ji jako poslední.

Nedostatek balicích potřeb

Potřebu balicích potřeb se vyplatí rozmyslet a propočítat předem. Pokud se vám ale stalo, že v den balení skutečně něco chybí, můžete si pomoci díky některým tipům:

  • Oblečení na ramínku nechte viset a jednoduše jej zabalte do pytle na odpadky (samozřejmě po více kusech).
  • Věci ze zásuvek nevypalujte, zásuvky omotejte i s jejich obsahem strečovou fólií a stěhujte zvlášť od nábytku, do kterého patří.
  • Jakákoli nádoba, box se mohou stát prostorem pro uskladnění věcí. Úložné boxy, kbelíky, velké hrnce – to vše se dá využít.
Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.