Tipy na cesty: Létání a cestování s malými dětmi

Cestování s dětmi
Cestování s dětmi

Mnozí lidé se bojí cestovat s dětmi, respektive létat s dětmi. Bojí se o jejich bezpečnost, nevědí, jak delší cestu zvládnou, když ani doma chvilku neposedí. Pokud však chcete jet na dovolenou, děti musíte vzít sebou, proto se bojte, ale nenechte se zastrašit. Na internetu najdete mnoho rad a tipů, jak zvládnout cestování s dětmi. Dokonce bylo vydáno i mnoho publikací, které vám poradí. Abyste však po takových tipech či publikacích nemuseli pátrat, přinášíme vám seznam rad a tipů na cestování s dětmi.

Vybrali jsme ty nejpraktičtější rady, díky kterým svým dětem zaručíte stoprocentní bezpečí. Rady a tipy se týkají nejen létání, ale i obecně cestování s dětmi, které je o něco náročnější než cestování s partou přátel.

Co udělat před letem?

Pojďme si nejdříve říct, co je třeba udělat před letem. Přece jenom let je až další level, nejdříve je nutné se na dovolenou pořádně připravit. To nejlepší, co pro své dítě můžete udělat, je, že ho necháte očkovat. Bez očkování hlavně do exotických destinací nejezděte. U nás jsou sice děti očkované na různé nemoci, ale v mnohých jiných destinacích jsou povinná, doporučená a volitelná očkování jiná, protože v každém koutě světa řádí zcela jiná nemoc.

Například při cestě do Afriky je nutné se očkovat proti žluté zimnici. Ostatní jsou pak na uvážení každého z nás.

Létání s dětmi

Co se týče samotného létání, nikdy nezapomeňte vzít dítěti dostatečnou zábavu. Plastová motorka nestačí. Je třeba dítě zabavit hned několika způsoby. Málokteré dítě vydrží u jedné hry, většinou se začne vztekat a chvilku neposedí (tedy pokud zrovna nespí).

Aby bylo dítě v letadle zabezpečeno, dostává se speciální bezpečnostní pás, který se navlékne na váš pás a potom na pas miminka. Pokud takový pás nedostanete, zažádejte si o něj. Připoutání miminka bude hned bezpečnější.

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.