Jaká místa nabízí tu nejkrásnější vyhlídku na Prahu?

Vyhlídky na Prahu
Vyhlídky na Prahu

Milujete cestování? V tom případě byste měli navštívit i hlavní město České republiky. Bez návštěvy Prahy by vám nemělo být dovoleno odletět do zahraničí, každý by nejdříve měl zjistit, jaké krásy skrývá hlavní město země, v níž žije. A že Praha takových krás skrývá mnoho! Člověk jen zůstává v údivu, jak krásné to město je. Mnozí lidé se bohužel zaměřují jenom na základní památky, které samozřejmě jsou důležité a v Praze to hlavní, jsou tím největším a nejatraktivnějším cílem turistů. Jenže existují i mnohá místa, která nabízí skutečně dech beroucí výhled na Prahu. Právě taková místa stojí za navštívení a troufáme si tvrdit, že jsou i mnohem krásnější než typické pražské památky.

Každý ví, že Praha je dech beroucí místo, které si zamiluje doslova každý. I když pocházíte z miniaturní vesnice, aspoň na pár dnů vám velkoměsto učaruje. Praha se označuje za město, v němž to neustále žije, což si dovolujeme potvrdit. Jsou však místa, která jsou tišší než jiná místa. Jsou to místa s vyhlídkami, kde nenarazíte ani na jednoho turistu, což po dni stráveném na památkách jistě oceníte.

Abyste nemuseli pátrat po vyhlídkách, jichž je v Praze mraky, dovolujeme si vám dát několik tipů, které jistě oceníte (zejména tehdy, kdy jste v Praze naprosto poprvé).

Žižkovská věž

Žižkovská satelitní či televizní věž byla v roce, v němž byla vybudována, označena za nejošklivější stavbu toho roku. I když není na pohled zrovna sympatická (je to opět věc názoru), je z ní dech beroucí výhled. Nejen, že se nahoře na Žižkovské věži skvěle (ale draze) najíte, ale také se vám naskytne ten nejkrásnější pohled na Prahu, jaký se vám nenabízí ze všech míst.

Strahovský klášter

Pokud se budete nacházet v blízkosti Petřína, rozhodně zavítejte až nahoru k němu a vydejte se směrem ke Strahovskému klášteru. Právě odtud se také nachází dech beroucí výhledy na Prahu, stejně tak se zde nachází vyhlídka Panny Marie z Exilu, která je považována za tu nejkrásnější vyhlídku v Praze, i když najít ji – to je oříšek vyžadující velkou dávku trpělivosti.

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.