Vyřešte úraz na pracovišti snadno a rychle

Vyřešte úraz na pracovišti
Vyřešte úraz na pracovišti

Podnikatelé mají mnoho povinností, které neustále musí mít na paměti. Musí platit daně, musí mít vyřešenou požární ochranu a s ní související také bezpečnost práce, jinak hrozí pokuty v případě neohlášené (nebo také ohlášené) kontroly ze státní správy. Taktéž musí vědět, jak vyřešit úraz na pracovišti, pokud k němu skutečně dojde. Samozřejmě se úrazy na pracovišti nestávají dnes a denně, ovšem dochází k nim, což znamená, že je musí vědět zaměstnavatelé vyřešit.

Pracovním úrazem se rozumí újma na zdraví nebo případně smrt, k níž došlo na pracovišti během pracovní doby při konání pracovních úkolů. Není to však újma na zdraví, k níž došlo během pauzy nebo v době, kdy zaměstnanec byl po pracovní době poblíž práce. Lidé mají tendenci si často plést, kdy se o pracovní úraz jedná a kdy se o úraz na pracovišti naopak nejedná.

V případě, že se bude jednat o skutečně úraz na pracovišti, podnikatelé jakožto zaměstnavatelé musí podstoupit několik kroků a vše vyřídit. Víte, jak úraz na pracovišti vyřešit?

Povinnosti zaměstnavatelů při vzniku pracovního úrazu

Pokud dojde k pracovnímu úrazu, jsou zaměstnavatelé povinni poskytnout první pomoc či provést opatření k zábraně vzniku dalších škod zdraví a majetku. Taktéž se musí zajistit místo úrazu, tedy ponechat místo úrazu v původním stavu, případně ho zdokumentovat. Následuje ohlášení úrazu všem příslušným orgánům a samozřejmě vyšetření příčiny a případných okolností vedoucích k vzniku pracovního úrazu.

Vyřešte úraz snadno a rychle

S pracovním úrazem si nemusíte dělat hlavu, pokud si pronajmete firmu zaměřující se na poskytování poradenství v oblasti BOZP a PO. Takovou firmou je firma Extéria pyšnící se velkým množstvím referencí a recenzí na internetu, v nichž jsou obsaženy zkušenosti klientů. Jedná se o předního poskytovatele poradenství v oblasti BOZP a PO, který se vám postará o školení, revizi a vyřeší i případný pracovní úraz.

Avatar
Autor: Tomáš Výborný 113 článků
Redaktor Tomáš Výborný - věk 38 let. Copywriter na volné noze se specializací na aktuální články v multikategoriích jako bydlení, finance, zdraví a podnikání