Typy sušiček, které můžete mít ve své domácnosti

Typy sušiček, které můžete mít ve své domácnosti

Zatímco v některých domácnostech se stále suší prádlo na sušáku, v jiných domácnostech se využívá k sušení sušička. V současné době se jedná o obrovský hit, který je hodně propagovaný na sociálních sítích. Mnozí lidé si ji nemůžou vynachválit, ale samozřejmě se najdou i odpůrci této technologie, která má lidem ušetřit čas nejen spojený se sušením prádla, ale také s jeho následným žehlením. Pokud patříte do první skupiny lidí, a sice k zastáncům této technologie, která se nachází v koupelně každé moderní domácnosti, prozradíme vám typy sušiček, s nimiž se můžete setkat nebo které si můžete pořídit.  

Seznam typů sušiček se hodí také pro jedince, kteří teprve uvažují o koupi sušičky. Slyšeli o ní samé chvály, a tak přemýšlí nad tím, že do této inovace tedy zainvestují. Pokud k těmto lidem patříte, máme pro vás zmiňovaný seznam typů.  

Ventilační sušičky 

Na trhu se můžete setkat s ventilačními sušičkami, což jsou sušičky, u nichž je horký vzduch s párou odváděn přes větrací trubici mimo místnost. Trubici nelze napojit na komín nebo na vzduchotechniku, což je jakási nevýhoda těchto sušiček. Možná i proto se tento typ sušiček využívá už spíše jen v komerčních provozovnách.  

Pračka se sušičkou 

Nejpraktičtější řešení je pořídit si pračku společně se sušičkou. Pokud máte v koupelně nebo v kuchyni málo místa, toto je ideální řešení vaší situace. Mnohdy však není možné usušit najednou všechno vyprané prádlo, často je třeba rozdělit vyprané prádlo nadvakrát, aby došlo k naprostému vysušení.  

Kondenzační sušičky 

Na trhu se také setkáte s takzvanými kondenzačními sušičkami. Některé mají topné těleso, jiné mají zase tepelné čerpadlo. Co se týče kondenzačních sušiček s tepelným čerpadlem, ty fungují podobně jako obrácené chladničky. Jsou specifické svou vysokou úsporou energie. Co se týče druhého typu, v tomto případě je sušení podstatně kratší a jsou daleko levnější než sušičky s tepelným čerpadlem.  

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.