Jak na bezpečné focení s dýmovnicemi

Jak na bezpečné focení s dýmovnicemi
Jak na bezpečné focení s dýmovnicemi

Zábavní pyrotechnika se stává nedílnou součástí fotografií. Vyniká kupříkladu na svatebních fotografiích, při kterých se nejčastěji používají prskavky nebo se zabírá v pozadí svatební ohňostroj. V posledních letech se také využívají i dýmovnice do ruky, které dokážou vytvořit opravdu barevné fotografie, které jsou taktéž nevšední. 

Jestliže vám učarovalo právě focení s dýmovnicemi, určitě chcete něco vyfotit. Ať už se chcete vyfotit s přáteli, přítelem nebo chcete dýmovnicemi oživit narozeninové nebo svatební fotografie, je dobré vědět, jak s nimi bezpečně zacházet. Přece jenom stále mluvíme o zábavní pyrotechnice, která může napáchat více škod než užitku. 

Hledejte fotografa, který má s dýmovnicemi zkušenosti

Zejména pokud chcete dýmovnicemi oživit narozeninové fotografie nebo naopak ty svatební, rozhodně byste měli dbát na pravidla opatrnosti. Hledejte takového fotografa, který to s dýmovnicemi umí a který s nimi již má zkušenosti. Nevyplácí se v tomto případě sázet na nejistotu, nemuselo by to dobře dopadnout. 

Každý zkušený fotograf si s sebou vezme na pomoc také stejně zkušeného asistenta. Ten bude dýmovnice zapalovat, případně přenášet v případě potřeby. 

Barvy, které nejdou umýt

I když fotografie s dýmovnicemi vypadají opravdu krásně, jen málokdo si z počátku uvědomuje, že dýmovnice zabarvují. Proto pokud chcete dýmovnicemi oživit svatební fotografie, není dobré mít šaty z půjčovny, protože na konci focení opravdu bílé nebudou. Ne vždycky jsou barevné dýmovnice dobře umýt, tak abyste náhodou neplatili za zničené šaty.

Ptáte se, jak zabránit tomu, aby se oblečení příliš zbarvilo? V ideálním případě se vyvarujte jedné věci, a sice neprocházejte přímo kouřem. Ten by vám navíc mohl podráždit oči i dýchací cesty. Dýmovnice má hořet jenom jako pozadí.

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 385 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.