Obsah
Pak choi se skládá z různých druhů zeleniny, které mají sladkou a kořeněnou chuť. Tento druh zeleniny je velmi populární v Číně (původ je tedy z Východu) a také se nachází v mnoha asijských restauracích. Nejčastěji se přidává do polévek, salátů a dalších jednoduchých pokrmů. Pak choi můžete použít jak syrové, tak i vařené.
Postup přípravy pak choi
Syrové pak choi můžete řezat a přidat do salátů nebo ho můžete šťouchnout na pánvi s olejem a strouhaným česnekem. Tento druh zeleniny má krátkou trvanlivost, proto je lepší jej spotřebovat do několika dnů. Lze jej však i mrazit.
Vařené pak choi můžete odvařit ve slané vodě nebo zapéct s jinou zeleninou v troubě. Také se běžně používá v různých polévkách a omáčkách.
Pak choi je bohaté na nutritivní hodnoty a obsahuje vitaminy A, C, K a různé minerální látky. Je to velmi zdravá zelenina plná prospěšných látek, takže ji doporučujeme zařadit do jídelníčku.
Jaký je recept na pak choi?
Recept na Pak Choi je velmi jednoduchý a rychlý. Nejprve očistěte 500 g pak choi, nakrájejte na úhledné plátky a osolte. Poté na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a smažte pak choi asi 5 minut. Dochuťte sojovou omáčkou podle chuti.
Do jakého jídla se používá Pak choi?
Pak choi se často používá v tradiční čínské kuchyni jako součást salátů, polévek a zeleninových směsí. Dá se s ním vytvořit lehké jídlo nebo se může použít jako příloha k masu, rybám nebo jinému jídlu.
Jaké jsou druhy pak choi
1. Pak choi pravá/bílá: s bílou krkou a světle zelenými listy. Obvykle se používá na vaření a saláty.
2. Pak choi nakládaná: s červenou krkou a tmavšími listy. Tento druh je oblíbený pro dlouhodobé uskladnění.
3. Brusselské pak choi: s kratším krkem a tmavě zelenými listy. Obvykle se využívá ve strouhankových receptech.
4. Šípkové pak choi: s kuželovitou krkou a temně zelenými listy. Dobře se hodí pro smažené pokrmy.
5. Baby pak choi: s jemnou bílou krkem a zelenými listy. Je oblíbený pro saláty a zeleninové omáčky.
Další recepty
- Jak uvařit špagety po uhlířsku – Carbonara
- Jaký je recept na pomazánku z uzeného masa?
- Jaký je recept na krkonošské sejkory z brambor?
- Jak udělat rychlé, levné a jednoduché polévky
- Jak udělat záhoracký závitek?
- Jak udělat nálev na okurky?
- 10 nejoblíbenějších slovenských jídel
- 10 nejoblíbenějších český jídel
- Jaký je recept na tvarohovou bábovku?