Obsah
Polévky je možné udělat rychle a levně, navíc nemusíte kupovat hotovku z pytlíku, jak mají češi v oblibě. Jednoduché polévky mohou být navíc chutné, stačí se toho nebát.
1. Květáková polévka
Smíchejte nakrájenou cibuli, kuřecí vývar, strouhané brambory, nadrobno nakrájenou mrkev a květák do hrnku. Přiveďte do varu a pak vařte na mírném ohni po dobu 5-10 minut. Nakonec doporučujeme dochutit solí a kmínem.
2. Cibulová polévka
Na pánvi rozpusťte trochu másla nebo olivového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte strouhané brambory a nakrájenou mrkev. Smažte na mírném ohni po dobu 5-7 minut. Poté přidejte vývar (nebo odstředěnou zeleninovou šťávu) a vařte po dobu dalších 10-15 minut. Nakonec dosolte podle chuti.
3. Rajská polévka:
Smíchejte rajčata, cibuli, mrkev, strouhanou bramboru, česnek, tymián, sůl a pepř do hrnce a zalijte vývarem nebo odstředěnou zeleninovou šťávou. Vařte na mírném ohni po dobu 10 minut.
4. Nakládaný hráškový salát:
Smíchejte nastrouhaný hrášek, slaninu, cibuli, jablko, šunku, hořčici, ocet a bylinky do hrnce. Přiveďte do varu a vařte na mírném ohni po dobu 15 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
5. Krupicová polévka:
Smíchejte krupici, máslo, cibuli, strouhanou mrkev a vývar do hrnce. Vařte na mírném ohni po dobu 10 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Jaká je nejlevnější česká polévka?
Nejlevnější českou polévkou je drůbeží vývar, který lze snadno připravit z kuřecích kostí a zeleniny. Tento druh polévky neobsahuje žádné maso, proto je jeho cena velmi nízká.
Další recepty
- Jak uvařit špagety po uhlířsku – Carbonara
- Jaký je recept na pomazánku z uzeného masa?
- Jak připravit zeleninové karbanátky
- Jaký je recept na krkonošské sejkory z brambor?
- Jak připravit zeleninu pak choi?
- Jaký je recept na ratatouille?
- Jak udělat záhoracký závitek?
- Jak udělat nálev na okurky?
- 10 nejoblíbenějších slovenských jídel
- 10 nejoblíbenějších český jídel
- Jaký je recept na tvarohovou bábovku?
- Jaký je recept na bábovku?
- Jaký je recept na knedlo vepřo zelo?