Jak připravit špagety po uhlířsku? Takové špagety Carbonara krok za krokem.
Krok 1: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje nebo másla.
Krok 2: Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a nechte ji v pánvi smažit po dobu 3-5 minut.
Krok 3: Do směsi přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce fině nasekané petrželky a 2 lžíce nasekaného tymiánu a opékejte je dozlatova.
Krok 4: Uvařte 400-500 g špaget al dente (stohovaných), vložte je do osolené vroucí vody a nechte vařit po dobu 8-10 minut.
Krok 5: V misce smíchejte 2 vejce, 4 lžíce parmazánu, sůl, pepř a ⅛ lžičky cukru.
Krok 6: Vyjměte uvařené špagety a vložte je do směsi z pánve se slaninou a dalšími ingrediencemi.
Krok 7: Vložte misku se směsí z vejce a parmazánu a opečeme do zlatova.
Krok 8: Na závěr posypte úplně hotovou Carbonarou pokrájenou petrželkou a podávejte!
Jinak receptů na špagety Carbonara je hned několik. Ukážeme hned 10 druhů receptů na tyto oblíbené špagety Carbonara.
10 druhů receptu na špagety Carbonara
1. Klasická špagetová Carbonara:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
2. Rychlá špagetová Carbonara:
– 2 vejce
– 1/3 šálku strouhaného parmazánu
– 1/2 šálku slaniny nebo pancetty
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku
– 1 hrst petrželky
3. Italština „Alla Carbonara”:
– 2 vejce
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1/2 šálku slaniny nebo pancetty
– 2 lžíce masla
– 2 stroužky česneku
– Sůl a pepř
4. Špagety Carbonara se špenátem:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku čerstvého špenátu
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
5. Špagety Carbonara se smetanou:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku smetany ke šlehání
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
6. Výběrové špagety Carbonara:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku rukoly
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
7. Špagety Carbonara s masem:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku nakrájeného libového masa (např. hovězí, kuřecí, vepřové)
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
8. Špagety Carbonara se zeleninou:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku řezané zeleniny (např. mrkev, brokolice, žampiony)
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
9. Špagety Carbonara se šunkou:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku nastrouhané šunky
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí
10. Špagety Carbonara s tuňákem:
– 2 lžíce másla
– 2 vejce
– 4 lžíce parmesánu
– 1/2 šálku pancetty nebo slaniny
– 1/2 šálku skořápkových tuňáků
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 1/4 šálku podmáslí