Obsah
Máme několik druhů receptů na bábovku, jak se v tom vyznat? Jaký je pravý recept našich babiček?Suroviny na bábovku:
- 200g mouky
- 3 vejce
- 150g cukru
- 125ml mléka
- 125g másla
- 1 prášek do perníku
Postup:
1. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2. V druhé misce smíchejte vejce, cukr a mléko a šlehejte je dohromady.
3. Pomalu přidávejte k mokré směsi mouku a máslo.
4. Těsto vložte do formy vymazané máslem nebo vystlané pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C po dobu 40 – 50 minut.
Recept s příběhem:
Když byla paní Ryšáková ještě malá, obdivovala, jak její babička vždycky v chalupě připravovala bábovku. Byla to pro ni ta největší magie a velmi si tuto magii přála naučit se získat pro sebe.
Tak každý den, kdy se paní Ryšáková vracela ze školy, utíkala rovnou do chalupy a babičky oslovila s touto otázkou: „Babičko, nasbírala jsem na dnešek ingredience pro bábovku. Mohla bys mi ukázat, jak ji připravit?
A babička se usmála, pohladila ji po tváři a začala jí vyprávět kouzelný příběh:
„Vezmi si 200g mouky, 3 vejce, 150g cukru, 125ml mléka, 125g másla a 1 prášek do pečiva. Smíchej je dohromady a přidej trochu másla, aby bylo těsto hebké. Nalij těsto do formy vymazané máslem nebo vystlané pečicím papírem a peč jej v troubě při teplotě 180 °C po dobu 40 až 50 minut. Až bude hotová, je hotová i bábovka.”
Paní Ryšáková byla ohromena. Uměla připravit bábovku stejně jako babička. Od té doby se bábovka stala její oblíbenou sladkostí.
Další recepty
- 10 nejoblíbenějších slovenských jídel
- 10 nejoblíbenějších český jídel
- Jaký je recept na tvarohovou bábovku?
- Jaký je recept na knedlo vepřo zelo?
- Jaký je recept na krkonošské sejkory z brambor?
- Jak udělat rychlé, levné a jednoduché polévky
- Jak připravit zeleninu pak choi?
- Jaký je recept na ratatouille?
- Jak udělat záhoracký závitek?
- Jak udělat nálev na okurky?