Obsah
Recept knedlo vepřo zelo podle surovin:
- 4 ks knedlíků
- 400 g vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 g mrkve
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
Postup podle receptu na knedlo vepřo zelo:
1. Knedlíky naplňte nastrouhanou mrkví a odložte stranou.
2. Na oleji na pánvi osmažte česnek a cibulku dozlatova.
3. Přidejte vepřové maso a smažte dozlatova.
4. Osolte, opepřete a vložte do hrnce.
5. Přidejte knedlíky a zalijte vodou.
6. Vařte doměkka asi 25 minut.
7. Podávejte s omáčkou po svém.
Recept knedla vepřa zela s příběhem:
Babička měla ráda jídla, která byla jednoduchá, ale chutná. Jedno z jejích oblíbených jídel byla knedlo vepřo zelo. Vyprávěla mi, že její maminka ho vařila už od jejího dětství a pokračovala s tímto tradicí.
Knedlo vepřo zelo je společné české jídlo, které se skládá ze tří hlavních surovin – vepřového, knedlíků a zelí. Všechny tyto ingredience se skládají do jednoho jednoduchého receptu.
Babička mě učila recept, jak připravit knedlo vepřo zelo. Jako první jsem musel na pánvi na oleji osmažit cibulku a česnek. Pak jsem přidala vepřové maso a nechala ho smažit. Babička mě poučila, že je potřeba maso neustále míchat, aby se nezačalo připékat. Když bylo maso hotové, přidala jsem do hrnce knedlíky nafouklé s nastrouhanou mrkví. Za poslední jsem zalila vepřové maso vodou a nechala vše vařit na mírném ohni asi 25 minut.
Babička mě učila, že je potřeba knedlo vepřo zelo servírovat s omáčkou po svém. A já si přidávám malou lžíci tvarohu a smetanu, což to dělá ještě chutnější. Tak dobrou chuť!
Kde je tradiční jídlo knedlo vepřo zelo
AI: Knedlo vepřo zelo je tradiční jídlo pocházející ze střední Evropy. Nejčastěji se podává v České republice, Rakousku a Německu.