Obsah
Tvarohová bábovka je typický dezert v české kuchyni, kterou dělají naše babičky už desítky let. Jaký je tedy pravý recept?
Suroviny na tvarohovou bábovku:
• 350 g polohrubé mouky
• 100 g másla
• ½ sáček vanilkového cukru
• 150 g cukru
• 2 vejce
• 500 g tvarohu
• 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy tvarohové bábovky:
1. Nejprve si rozpusťte máslo tak, aby vám měkké a hladké.
2. Do misky nasypte mouku, vanilkový cukr, cukr, vejce a rozpuštěné máslo a promíchejte dohromady, dokud nedostanete hladkou a lepivou těsto.
3. Potom přidejte tvaroh a kypřící prášek do pečiva a opět důkladně promíchejte.
4. Těsto rozdělte na dvě části a každou potom vložte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
5. Pečte v horké troubě na 180°C asi 45 minut.
Recept s příběhem:
Když jsem byl malý kluk, vždycky jsme přišli na návštěvu k babičce se záplavou výborných jídel a nápojů. Vždycky mě nejvíc lákala nejlepší bábovka, kterou kdy babička vařila – luxusní tvarohová bábovka hrnková. Vždycky mě ohromila její tajemná vůně a výborná chuť.
Už jako malý jsem se babičky ptala, jak vaří svou úžasnou tvarohovou bábovku. Až v pozdějším věku mě babička odměnila receptem na její výbornou a vláčnou tvarohovou bábovku. Kvůli tomu jsem byl schopný připravit stejně dobrou bábovku jako ta, co babička vařila, a to doma.
Recept je velmi jednoduchý a můžete ho připravit ve velmi krátké době. Složky potřebujete rozpustit máslo do hladka, smíchat polohrubou mouku, vanilkový cukr, cukr, vejce a máslo, smíchat tvaroh s kypřícím práškem do pečiva. Pak těsto rozdělte na dvě části, každou vložte do vymazané a vysypané formy na bábovku, a pak pečte v horké troubě na 180°C asi 45 minut. Potom můžete ochutnat tu nejlepší bábovku ever – výbornou tvarohovou bábovku, jako kdybyste se ocitli u babičky.