Seznamte se s nashi hruškou!

Sashi hruška
Sashi hruška

Je skvělé, že díky tomu, že se dneska na každém rohu setkáme s rychlým občerstvením, tak se o to víc snažíme, abychom žili zdravě. Přece jenom dneska bychom si měli dbát na zdraví, protože jsme skutečně stále sváděni hamburgery a hranolky, které nejsou pro naše zdraví zrovna to nejlepší. Samozřejmě si takové nezdravé jídlo sem tam dáme, ale není dobré, když ho konzumujeme stále. Místo nezdravého bychom měli jíst hlavně zeleninu, ryby a ovoce. Samozřejmě u ovoce se nepřiklánějte jenom k těm druhům, které moc dobře znáte, ale nebojte se ochutnat i něco exotického.

Exotické druhy jsou nejvíce na pultech obchodů v době zimy – před vánočními svátky. Jenže paradoxem je, že exotické ovoce ochlazuje organismus, proto by se mělo konzumovat hlavně v době letních, horkých měsíců.

Exotické ovoce je známé tím, že v sobě nese mnoho vitaminů a tělu prospěšných látek, které jistě oceníte, protože díky přísunu těchto látek a vitaminů vám tělo poděkuje. Kromě toho mnohé druhy pomáhají i našemu zdraví v jiných směrech. Například takový nashi hruška – ta je nejen šťavnatá, ale setsakramentsky zdravá!

Co je to nashi hruška?

Jedná se o exotické ovoce, které má původ až v daleké Asii. Můžeme ji znát taky pod názvy „japonská“ nebo „čínská“ hruška.  Rozhodně se však hrušce nepodobá, ale je to spíš ovoce, které se tvarem podobá našemu českému jablíčku. Na pěstování není nijak náročná, dokonce lehce zvládne i zimní měsíce.

Proč jíst nashi hrušku?

Nashi hruška velice prospívá našemu zdraví. Najdeme v ní bílkoviny, sacharidy, vlákninu, hořčík, omega 3 mastné kyseliny nebo dokonce vitaminy, jako je vitamin B, C, E nebo K.

Kromě toho dokonale stimuluje obranyschopnost, chrání buňky před působením volných radikálů, hydratuje tělo, zbavuje nás nadbytečné vody v těle a hlavně pomáhá při hubnutí.  Tak obnovuje střevní mikroflóru.

Hana Sportová
Autor: Hana Sportová 387 článků
Jmenuji se Hana Sportová a jsem šéfredaktorkou magazínu Mluvime.cz, mám na starosti obsahovou strategii, koordinaci redaktorů a tvorbu obsahu.